Veelgestelde vragen

Benieuwd wat je kunt verwachten van Lisette Kok Coaching? Of ben je nieuwsgierig wat nou het verschil tussen therapie en coaching is? Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Heb je meer vragen of wil je meteen aan de slag? Neem dan gerust contact op. Er is momenteel geen wachtlijst voor coaching.

Soms kom je er zelf niet helemaal uit. Je weet niet precies wat je wilt in je leven, je mist voldoening of een gevoel van zingeving, je piekert veel of je kunt moeilijk loslaten.

Coaching helpt je om een compleet beeld te krijgen van wie je nu bent, en waar je naartoe wil. Door in onze sessies eerlijk naar jezelf te kijken, perspectieven te onderzoeken en structuren waarin je denkt te analyseren, ontstaat er duidelijkheid. Als eenmaal helder is waar je naartoe wilt, dan help ik je dit concreet te maken en in actie te komen. Door kleine stappen in de juiste richting te zetten kun je uiteindelijk jouw doelen bereiken en mooie veranderingen in je leven maken.

Coaching is niet hetzelfde als therapie. Er zijn wel overeenkomsten, waardoor het soms lastig kan zijn om het onderscheid te zien. Als coach vind ik het belangrijk om hier helder over te zijn en bespreek ik het ook in een kennismakingsgesprek. Wanneer ga je naar een therapeut, en wanneer naar een coach?

Een therapeut helpt mensen met psychische problemen en het verwerken van heftige gebeurtenissen of omstandigheden. In therapie ligt de focus met name op het verleden: een therapeut richt zich op het oorspronkelijke onderliggende probleem, wat het gedrag van nu kan verklaren. Als jouw hulpvraag psychisch van aard is, je kampt bijvoorbeeld met een ernstig trauma, angststoornis, of klinische depressie, dan kan een therapeut jou hopelijk verder helpen.

Coaching is professionele begeleiding waarbij de coach, vanuit een gelijkwaardige verhouding, de coachee ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Coaching gaat om het opdoen van nieuwe inzichten en ervaringen en is actiegericht. Doordat je aan de slag gaat met een concrete hulpvraag die nu speelt, duurt een coachingstraject vaak minder lang dan therapie.

Nieuwsgierig wat een coach voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Doelen, dromen, uitdagingen en teleurstellingen kunnen delen met een goede vriend is heel bijzonder en waardevol. Iemand bij wie je altijd terecht kan, die naar je luistert en je advies geeft – zo iemand willen we allemaal wel in ons leven.

Helaas blijkt in de praktijk dat we niet allemaal zo’n persoon in ons leven hebben. En als we die wel hebben, dan nog is het nuttig om bepaalde zaken in je leven met een professionele coach te bespreken. Waarom?

  • Een coach is onafhankelijk. In coaching draait het 100% om jou. Anders dan in een gesprek met een vriend, ligt in een coachingsgesprek de aandacht volledig op jou en kun je heerlijk ongegeneerd over jezelf praten (en dat doen we uiteindelijk allemaal graag).
  • Een coach is objectief. Als coach stel ik scherpe vragen, die soms best confronterend kunnen zijn. Dit doe ik op een meelevende manier, zonder oordeel. Het doel hiervan is om jou een spiegel voor te houden, zodat je helder naar jezelf kunt kijken.
  • Een coach is doelgericht en werkt methodisch, op een manier die bij jou past. Een goed gesprek met een vriend kan enorm opluchten. Ieder mens heeft dit op zijn tijd nodig. Echter, met alleen praten verandert er vaak niet zoveel. Als coach bepaal ik samen met jou waar je naartoe wilt, wat jouw doelen en wensen zijn. Zo zorgen we ervoor dat je aan het eind van het coachingstraject ook echt iets hebt bereikt.

Een loopbaancoach, life coach, burn-out en stresscoach. Er zijn zoveel verschillende coaches, hoe vind je nou een coach die goed bij jou past? Hoe weet je dat een coach jou kan helpen met jouw hulpvraag?

Om een eerste selectie te maken, kan het helpen om lokaal te zoeken naar coaches. Vraag mensen in jouw omgeving of ze ervaring hebben met een coach in de buurt. Of zoek naar “coach” in Google Maps en je krijgt een duidelijk overzicht van alle coaches bij jou in de regio. Neem echt even de tijd om de website van een coach goed door te lezen. Hoe voelt dit? Voel je je aangesproken?

Het kan heel nuttig zijn om met twee of drie coaches een kennismakingsgesprek in te plannen. In dit gesprek kun je onderzoeken of er een klik is met de coach, toelichten waar jij behoefte aan hebt en vragen of en hoe de coach jou kan helpen. Kijk of alle interacties en communicatie tijdens het kennismakingsgesprek, maar ook daaromheen, goed voelen en bij jou passen. Als je een aantal gesprekken hebt gehad, dan ontstaat er vanzelf een helder beeld bij wie en wat jij nodig hebt.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek in mijn coachruimte in Amersfoort, of via Zoom videobellen.

De exacte opbouw en invulling van een coachingstraject verschilt per persoon, afhankelijk van jouw hulpvraag. Maar in het algemeen zien trajecten er als volgt uit:

We beginnen met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken we of er een klik tussen ons is. Ik vertel jou over mijn werkwijze, we duiken dieper in op waar jij behoefte aan hebt en ik laat jou vervolgens eerlijk weten of ik de juiste persoon ben om je te helpen. Als ik hier niet van overtuigd ben, dan zal ik samen met jou onderzoeken wat een betere keuze voor je kan zijn.

In onze eerste sessie van het coachingstraject stellen we jouw concrete hulpvraag vast en gaan we uitgebreid in op de de doelen die je wilt bereiken. Zo zorgen we ervoor dat het voor ons allebei helder is waar we ons de komende paar sessies op willen focussen. En dat je aan het eind van het traject ook echt je doelen hebt bereikt, of in ieder geval belangrijke stappen hebt gezet om daar te komen.

In de daaropvolgende sessies starten we altijd met een terugblik op de sessie van daarvoor. Hoe kijk je daarop terug, wat is er in de tussentijd gebeurd, wat is de status van jouw acties en doelen en wat heb je daarmee geleerd?

Vervolgens geef jij als coachee aan waar je deze sessie op wilt focussen – jij bepaalt de agenda. Zo zorgen we ervoor dat we bespreken wat relevant is voor jou en waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Maar wel altijd met het oog op jouw initiële hulpvraag, zodat we onderweg niet de focus verliezen.

Ik werk volgens de CTI Co-Active coaching methode. Daarnaast maak ik gebruik van de MBTI persoonlijkheidstest van Myers Briggs, onderdelen uit ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Positive Intelligence.

Ik heb de Co-Active Coaching® opleiding afgerond. Dit is een geaccrediteerde coachingsopleiding van ICF, de grootste vakorganisatie van coaches ter wereld. Ik ben aangesloten bij ICF en conformeer mij als coach aan de ICF ethische gedragscode.

Coaching kan voor iedereen nuttig zijn. Als je wilt ontdekken waar jij op je best bent, de juiste keuzes wilt maken zodat je meer balans in je leven ervaart, of weer vooruit wilt kunnen kijken na een moeilijke periode. Coaching helpt je een compleet beeld te krijgen van wie je nu bent, ontdekken wat er dan mogelijk is en vervolgens in beweging te komen

Maar het kan zijn dat coaching op dit moment in jouw leven niet het juiste traject is. Coaching is bijvoorbeeld geen therapie. Als jouw hulpvraag psychisch van aard is, je kampt bijvoorbeeld met een ernstig trauma, angststoornis, of klinische depressie, dan is coaching waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou. Hopelijk kan een therapeut jou verder helpen.

In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we dieper induiken op jouw hulpvraag en kijken of coaching de juiste keuze voor jou is op dit moment. Ik laat jou eerlijk weten of ik de juiste persoon ben om je te helpen. Als ik hier niet van overtuigd ben, dan zal ik samen met jou onderzoeken wat een betere keuze voor je kan zijn.

In coaching draait het volledig om jou. Het doel is dat jij nieuwe inzichten krijgt, stappen zet die je niet alleen zou zetten, verandering ervaart, en jouw doelen behaalt.

Om dat te kunnen bereiken is het essentieel dat jij zélf actief aan de slag wilt en gaat. Dus niet omdat iemand anders wil dat je verandert, of omdat je verwacht dat een coach jouw problemen oplost terwijl jij comfortabel achterover leunt. Coaching vraagt om 100% inzet van zowel coach als coachee. Maar uiteindelijk kan alleen jij de stappen zetten die nodig zijn om iets te veranderen.

Ik vind het belangrijk om in een kennismakingsgesprek duidelijk en eerlijk naar elkaar te zijn over verwachtingen en verantwoordelijkheid. Zodat we zeker weten dat jouw investering in een coachingstraject het echt waard is.

Een traject duurt gemiddeld vijf tot negen sessies van 60-75 minuten. Afhankelijk van jouw hulpvraag zijn er soms meer of minder sessies nodig. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we bespreken welk pakket het beste bij jou aansluit.

Op dit moment is er geen wachtlijst bij Lisette Kok Coaching. Heb je vragen of wil je meteen aan de slag? Neem dan contact op.

Ik vind het leuk om kennis met je te maken en nodig je graag uit voor een gratis en vrijblijvend gesprek in mijn coachruimte in Amersfoort.

Als we besluiten samen een traject aan te gaan, dan kun je in overleg een keuze maken uit het coaching pakket dat het beste bij jou aansluit:

  • Flexibel | tarief per sessie: € 99
  • Basis | pakket van 5 sessies: €.475
  • Compleet | pakket van 7 sessies: €.650
  • Op maat gemaakt traject: in overleg

Sessies duren 60-75 minuten. Tarieven gelden voor particulieren en zijn inclusief 21% BTW.

Ik vind dat iedereen de kans verdient om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Een compleet beeld te krijgen van wie je nu bent, ontdekken wat er dan mogelijk is en door in actie te komen jouw doelen te bereiken.

Het kan zijn dat jij op dit moment niet de financiële middelen hebt voor een coachingstraject, maar wel een grote behoefte hebt aan hulp van een coach. Neem contact met mij op. Ik kijk graag met jou naar wat er wel mogelijk is.

Jazeker! Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend gesprek in mijn coachruimte in Amersfoort, of via Zoom videobellen.

In dit gesprek kijken we of er een klik tussen ons is. Ik vertel jou over mijn werkwijze, we duiken dieper in op waar jij behoefte aan hebt, en ik laat jou vervolgens eerlijk weten of ik de juiste persoon ben om je te helpen. Als ik hier niet van overtuigd ben, dan zal ik samen met jou onderzoeken wat een betere keuze voor je kan zijn.

Mijn uitgangspunt is dat ik als coach geen advies geef, maar jou in staat stel om erachter te komen wat je wil. Geen wazig geneuzel of moeilijk jargon, maar met je meedenken en jou helpen een volgende stap in je leven te maken.

Coaching aanbod